ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΨΥΧΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΠΕΛΛΛΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΨΥΧΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΠΕΛΛΛΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΨΥΧΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΠΕΛΛΛΑΣ

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 11:00 – 13:30 πραγματοποιήθηκε σ’ ένα πολύ ευχάριστο και συναδελφικό κλίμα η 1η συνάντηση των ψυχο-κοινωνικών υπηρεσιών Ν. Πέλλας για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά 2022-23.

Συμμετείχαν 19 συνάδελφοι (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, κ.ά.) από τις εξής δομές:

Κέντρα Κοινότητας Έδεσσας, Σκύδρας και Αριδαίας, Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Έδεσσας, Γραφείο αντιμετώπισης Ενδο-οικογενειακής βίας Δ/νσης Αστυνομίας Πέλλας, Κέντρο Υγείας Αριδαίας, Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Προσχολικής Αγωγής (ΚΕΚΑΠΠΑ) Δήμου Πέλλας, Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Νοσοκομείου Έδεσσας, Γραφείο Ψυχολόγου Νοσοκομείου Έδεσσας, Κέντρο Ημέρας «Πορεία» για άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα της Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ., το Ψυχογηριατρικό Οικοτροφείο «Εποχή» της Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ. και από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας «Παναγία η Οδηγήτρια» του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε βιωματική άσκηση βασισμένη στη Συστημική Καταξιωτική προσέγγιση και δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν εμπειρίες από την άσκηση των καθηκόντων τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και τα ψυχικά αποθέματα και τις αξίες που χρειάστηκαν να ενεργοποιήσουν.

Μ’ αυτόν τον τρόπο επιτεύχθηκε η δικτύωση τόσο μεταξύ υπηρεσιών, όσο και μεταξύ προσώπων που τις εκπροσωπούν, η οποία μπορεί να βοηθήσει και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων που απευθύνονται στις υπηρεσίες αυτές.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στις 11π.μ.

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης

Πληροφορίες

Ημ/νια Διοργάνωσης:

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2022 - 11:00πμ εώς 1:00μμ

Ίσως να σας ενδιαφέρουν :