ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ 'ΟΡΑΜΑ'

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ 'ΟΡΑΜΑ'

Τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης έχουν λάβει έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για εφαρμογή τη σχολική χρονιά 2020-2021.

 

Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να βοηθήσει τα νήπια να λύσουν βασικές απορίες τους για το πώς ήρθαν στον κόσμο και για το πώς θα μπορέσουν να προστατέψουν τον εαυτό τους από διάφορους κινδύνους με πιο σημαντικό τον κίνδυνο κάποιας σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα 3ετούς συλλογικής εργασίας δεκατεσσάρων (14) νηπιαγωγών και μίας (1) Βρεφονηπιοκόμου με την επιστημονική καθοδήγηση και εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πέλλας «Όραμα».

 

Living Values in Education - Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση

Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση” (Living Values Education Program), προέκυψε από την ανάγκη να μειωθεί η αρνητική επίδραση στα παιδιά από την αυξανόμενη βία, τα κοινωνικά προβλήματα και την έλλειψη σεβασμού προς άλλους και το φυσικό περιβάλλον. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1995 και στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με την συνεργασία εκπαιδευτικών απ΄όλο τον κόσμο. Σήμερα εφαρμόζεται με επιτυχία σε πάνω από 60 χώρες του κόσμου (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) σε Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, κατασκηνώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους φορείς. Το πρόγραμμα «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση», με άδεια του Ελληνικού Σωματείου Αξιών Ζωής, έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν.Πέλλας «Όραμα».

 

Πληροφορίες

Ημ/νια Διοργάνωσης:

Δευτέρα, 10 Μάιος 2021 - 12:15μμ