Ενημέρωση γονέων στα Νηπιαγωγεία Αψάλου και Όρμας
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ-ΟΜΙΛΙΕΣ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ενημέρωση γονέων στα Νηπιαγωγεία Αψάλου και Όρμας

Τη Δευτέρα 29/11/2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση ενημέρωσης με τους γονείς των Νηπιαγωγείων Αψάλου και Όρμας. 

Η ενημέρωση αφορούσε το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων  "Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση" που εφαρμόζεται από τις νηπιαγωγούς Μαρία Ζαχαράκη και Μαρία Ιακωβίδου στις τάξεις του Νηπιαγωγείου Αψάλου και του Νηπιαγωγείου Όρμας, αντίστοιχα. 

Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση” (Living Values Education Program), προέκυψε από την ανάγκη να μειωθεί η αρνητική επίδραση στα παιδιά από την αυξανόμενη βία, τα κοινωνικά προβλήματα και την έλλειψη σεβασμού προς άλλους και το φυσικό περιβάλλον. Μέσα από ιστορίες, συζήτηση, δραστηριότητες και παιχνίδια τα παιδιά έρχονται σε επαφή με 12 αξίες ζωής: την ειρήνη, τον σεβασμό, την αγάπη, την υπευθυνότητα, την ευτυχία, την συνεργασία, την τιμιότητα, την ταπεινότητα, την ανεκτικότητα, την απλότητα, την ενότητα και την ελευθερία. Τα παιδιά αυξάνουν τις γνώσεις τους αλλά και τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες. Μέσα στην τάξη τους αναπτύσσεται ένα κλίμα όπου τα παιδιά νιώθουν σεβασμό, εκτίμηση, κατανόηση, αγάπη και ασφάλεια.

Το πρόγραμμα «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση» έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν.Πέλλας «Όραμα».

Συντονιστής συνάντησης: Χρήστος Τραμποσίνης, ψυχολόγος, στέλεχος ΚΠ ΟΡΑΜΑ.

Πληροφορίες

Ημ/νια Διοργάνωσης:

Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2021 - 6:00μμ εώς 7:00μμ

Ίσως να σας ενδιαφέρουν :