ΤΟ “ΟΡΑΜΑ» ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ…ΚΑΙ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ μαθητές Δημοτικού Ε’ και Στ’ τάξης για την πρόληψη του τσιγάρου και του αλκοόλ και για την ορθή χρήση του Διαδικτύου.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου πέρα από τα παραπάνω και για θέματα ψυχικής υγείας, όπως η διαχείριση του άγχους κ.τ.λ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ εκπαιδευτικό υλικό και προγράμματα πρόληψης για εφαρμογή στο σχολείο («Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα» πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής νηπιαγωγείων, έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής – ΙΕΠΠ).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ Βρεφονηπιοκόμους, Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Καθηγητές σε προγράμματα πρόληψης της επιθετικότητας, πρόληψης των εξαρτήσεων, εκμάθησης κοινωνικών δεξιοτήτων, σεξουαλικής αγωγής κτλ.

ΠΑΡΕΧΕΙ εποπτεία σε όλους τους παραπάνω, όταν εφαρμόζονται προγράμματα πρόληψης στους μαθητές τους.

ΠΑΡΕΧΕΙ υποστήριξη στους συλλόγους εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της εκπαίδευσης  και της τοπικής κοινωνίας, για την αντιμετώπιση κρίσεων ή άλλων δύσκολων καταστάσεων, που προκύπτουν κατά τη διάρκεια τους σχολικού έτους.

 

Αλλά και ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ…

Διοργανώνει Ομάδες Εφήβων για μαθητές Γυμνασίου και πρώτων τάξεων Λυκείου για να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν, όπως σχέσεις τους με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους φίλους τους,  αλλά και το… άλλο φύλο…

Η δημιουργική διαχείριση του άγχους, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως της ενεργητικής ακρόασης, της έκφρασης συναισθημάτων, τις διαχείρισης θυμού και των συγκρούσεων, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα συζητιούνται μ’ έναν ευχάριστο & βιωματικό τρόπο.

 

ΤΟ «ΟΡΑΜΑ» ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ…

Με βάση το ΦΕΚ Β/434/17-03-2011 (Καθορισμός Πλαισίου Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και των Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ για την εφαρμογή προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στα σχολεία Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης), δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει στενή συνεργασία και υποστήριξη σε εκπαιδευτικούς και στους συλλόγους τους σε διάφορα θέματα που προκύπτουν.

Ομάδες Εκπαιδευτικών γίνονται με:

  • Βρεφονηπιοκόμους
  • Νηπιαγωγούς
  • Δασκάλους
  • Καθηγητές